Violeta i el llop.

He fet la coberta de “violeta i el llop” de Mònica Richart. Mònica va obtindre el Premi València Nova amb aquesta novel·la.
Una obra molt tendra que a mi em va encantar. Súper recomanat. 

Violeta té por sovint, quan trona, quan hi ha molta gent en un lloc, quan troba moltes majúscules juntes , i té por també quan algú passa l'aspiradora, quan se li acosta un gos o una abella, quan l'han de punxar... i, així i tot, Violeta és valenta, perquè viu en un món ple de trons, de gent, de majúscules, abelles, aspiradores, gossos i injeccions, i de llops, i de gent que, sense esperar-la, la descobreix, i l'estima.

Mònica Richart, nascuda a Antella (la Ribera Alta) el 1992. Graduada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa de professora de valencià. És la guanyadora del Premi "València Nova" amb aquesta novel3la, que és la primera que publica, una obra tendra i alhora irònica, que desplega un ventall de personatges inoblidables i carismàtics.

____

Violeta tiene miedo a menudo, cuando truena, cuando hay mucha gente en un sitio, cuando encuentra muchas mayúsculas juntas (no le gustan nada, las mayúsculas, pero tampoco los fuertes olores, ni los tejanos, ni las mentiras, ni que la gente se ponga por el medio cuando hace fotografías), y tiene miedo también cuando alguien pasa la aspiradora, cuando se le acerca un perro o una abeja, cuando la tienen que pinchar... y, así y todo, Violeta es valiente, porque vive en un mundo lleno de truenos, de gente, de mayúsculas, abejas, aspiradoras, perros e inyecciones, y de lobos, y de gente que, sin esperarla, la descubre, y la quiere.

Mònica Richart, nacida en Antella (la Ribera Alta) el 1992. Graduada en Traducción e Interpretación por la Universitat Autònoma de Barcelona. Trabaja de profesora de valenciano. Es la ganadora del Premio "València Nova" con esta novela, que es la primera que publica, una obra tierna y al mismo tiempo irónica, que despliega un abanico de personajes inolvidables y carismáticos.